Q&A cu Cristina Predoiu

­čÄÖ´ŞĆ Continu─âm seria de Q&A cu Cristina Predoiu, coach de peste 4 ani ├«n programele noastre de dezvoltare.

Ea lucreaz─â frecvent cu echipe virtuale pentru a ob╚Ťine o coeziune mai bun─â ╚Öi sprijin─â liderii ├«n gestionarea schimb─ârilor. Iar azi, ├«n prima parte a interviului, ne vorbe╚Öte despre pasiunea ei pentru cunoa╚Öterea comportamentului uman ╚Öi despre ceea ce ├«nseamn─â pentru ea coachingul

Q: Ce te-a inspirat să devii coach și care a fost momentul în care ai decis să te dedici acestei profesii?

„Din copil─ârie, am fost atras─â de comportamentul uman ╚Öi de tr─âirile profunde care ├«l ├«nso╚Ťesc, de dorin╚Ťele ╚Öi fr─âm├ónt─ârile noastre, de nevoia noastr─â de dragoste ╚Öi conexiune, ╚Öi de aspectele spirituale. Aceste aspecte au r─âmas mereu ├«n centrul aten╚Ťiei mele pe m─âsur─â ce am crescut ╚Öi am devenit mai capabil─â s─â le ├«n╚Ťeleg. Ast─âzi, ca psihoterapeut ╚Öi coach sistemic, sunt deschis─â g─âsirii de r─âspunsuri ╚Öi metode pentru ca noi, oamenii, s─â tr─âim din ce ├«n ce mai bine ├«mpreun─â.

Experien╚Ťa vast─â pe care am acumulat-o ├«n mediul de afaceri m-a adus ├«n contact cu dificult─â╚Ťile pe care oricare dintre noi le ├«nt├ómpin─â ├«n drumul c─âtre succesul profesional. Am ales s─â r─âm├ón conectat─â ╚Öi s─â ofer sprijin ca ╚Öi coach de business celor care au nevoie de sus╚Ťinere ├«n diferite etape ale carierei lor. Mihai Stanescu a fost persoana care m-a ├«ncurajat ╚Öi sus╚Ťinut ├«n aceast─â c─âl─âtorie.”

Q: Care crezi c─â sunt cele mai importante calit─â╚Ťi ale unui business coach ╚Öi cum te asiguri c─â te dezvol╚Ťi constant pentru a oferi cea mai bun─â ├«ndrumare clien╚Ťilor?

ÔÇŁAutocunoa╚Öterea este o component─â esen╚Ťial─â pentru un coach. Doar aceasta ├«i permite coach-ului s─â fie con╚Ötient de propriile sale reac╚Ťii, judec─â╚Ťi ╚Öi prejudec─â╚Ťi, astfel ├«nc├ót s─â nu le proiecteze asupra clientului. ╚śi doar a╚Öa se creeaz─â un mediu de ├«ncredere ╚Öi siguran╚Ť─â ├«n cadrul procesului de coaching, unde clientul se simte ascultat, acceptat ╚Öi sus╚Ťinut. Autocunoa╚Öterea este important─â ╚Öi pentru a-╚Öi putea gestiona ╚Öi regla propriile emo╚Ťii, astfel ├«nc├ót s─â poat─â r─âm├óne concentrat pe nevoile ╚Öi obiectivele clientului.

Am o atitudine deschis─â si sunt extrem de curioas─â a╚Öa c─â sunt permanent conectat─â la nout─â╚Ťile din domeniul meu ╚Öi din domenii conexe. Sunt activ─â ├«n diverse comunit─â╚Ťi profesionale ╚Öi r─âm├ón mereu ├«n c─âutarea celor mai noi ╚Öi potrivite tehnici care pot fi valoroase.ÔÇŁ

Q: Care sunt cele mai mari satisfac╚Ťii pe care le-ai experimentat ├«n cariera de coach ╚Öi cum te sim╚Ťi influen╚Ť├ónd vie╚Ťile clien╚Ťilor t─âi?

P├ón─â ├«n prezent, cele mai mari satisfac╚Ťii ├«n cariera mea de coach ╚Öi psihoterapeut psihanalist au fost legate de momentele ├«n care persoanele cu care lucrez reu╚Öesc s─â ├«╚Öi schimbe perspectiva asupra situa╚Ťiilor care ├«i preocup─â. Atunci c├ónd ei pot s─â vad─â aceste situa╚Ťii printr-o lentil─â mai larg─â ╚Öi mai ampl─â, simt c─â au c├ó╚Ötigat o mai mare libertate interioar─â, care le permite s─â reevalueze ╚Öi s─â reorienteze aspecte din via╚Ťa lor. Este un sentiment incredibil s─â asist la transformarea lor ╚Öi s─â-i v─âd ac╚Ťion├ónd ├«ntr-un mod mai ├«n╚Ťelept ╚Öi mai ├«mplinit, ├«mp─âca╚Ťi cu deciziile lor.

Q: Cum abordezi provoc─ârile ╚Öi obstacolele care pot ap─ârea ├«n cadrul unei sesiuni de coaching ╚Öi cum aju╚Ťi persoanele cu care lucrezi s─â le dep─â╚Öeasc─â?

Dorin╚Ťa mea este s─â creez un spa╚Ťiu de siguran╚Ť─â ├«n care ace╚Ötia s─â se simt─â ├«ncrez─âtori at├ót ├«n procesul de coaching, c├ót ╚Öi ├«n capacit─â╚Ťile lor de a g─âsi solu╚Ťii. Este esen╚Ťial ca ei s─â aib─â suficient─â ├«ncredere pentru a putea exprima ceea ce ├«i preocup─â cu sinceritate, ╚Ötiind c─â nu vor fi judeca╚Ťi. Iar eu sus╚Ťin aceast─â abordare printr-un angajament care combin─â onestitatea ╚Öi siguran╚Ťa ├«n procesul nostru. Dac─â fiecare dintre noi reu╚Öim s─â fim ├«ntr-un loc autentic ╚Öi deschis aceste obstacole de multe ori ofer─â ╚Öansa unor solu╚Ťii mult mai aproape de esen╚Ťa ╚Öi dorin╚Ťele reale ale clientului.

Q: Po╚Ťi oferi un exemplu concret de succes pe care l-ai experimentat cu un client ╚Öi cum a╚Ťi lucrat ├«mpreun─â pentru a-i ajuta s─â-╚Öi ating─â obiectivele?

Succesul ├«n coaching este cu adev─ârat evaluat doar de c─âtre clien╚Ťi , iar eu sunt recunosc─âtoare pentru aprecierile lor sincere ╚Öi pentru starea lor de mul╚Ťumire personal─â. Un exemplu concret de succes a fost cazul unui client care, dup─â 10 sesiuni de coaching, a devenit cu adev─ârat liderul organiza╚Ťiei pe care o preluase de ceva vreme ╚Öi a ac╚Ťionat f─âr─â fric─â din aceast─â pozi╚Ťie de responsabilitate ╚Öi asumare. Colaborarea noastr─â a fost bazat─â pe onestitate ╚Öi feedback constant ├«n ambele direc╚Ťii, iar curajul de a explora ad├ónc ╚Öi de a comunica deschis a fost esen╚Ťial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top