Q&A – Despre Coach Manager

Q: Într-un mediu de business caracterizat de schimbări rapide și provocări economice și sociale constante, cum se schimbă așteptările angajaților privind mediul de lucru?

A: Într-un astfel de mediu, așteptările angajaților privind un mediu de lucru sigur, unde să fie ascultați și respectați, devin din ce în ce mai pregnante. Angajații își doresc un loc de muncă unde se simt valorizați și unde opinia lor contează.

Q: Ce impact are acest lucru asupra rolului managerilor?

A: Managerii nu mai pot avea toate răspunsurile, iar conducerea directivă bazată pe control nu mai este viabilă. În acest context, este esențial ca managerii să faciliteze rezolvarea problemelor și să încurajeze dezvoltarea angajaților prin întrebări și sprijin activ.

Q: Cum diferă managementul tradițional de această abordare modernă?

A: Managementul tradițional se axează pe stabilirea obiectivelor pentru echipă, alocarea sarcinilor și asigurarea finalizării acestora la timp și la un standard specific. Managerii stabilesc prioritățile și oferă direcție clară, însă oferă puțin spațiu pentru sugestiile sau inițiativa angajaților. Acest stil de management duce adesea la o performanță mai scăzută a echipei și ridică întrebări precum:

  • „Cum pot motiva oamenii să fie proactivi și implicați?”
  • „Ce pot face pentru ca oamenii să fie sinceri în interacțiuni?”
  • „Cum pot ajuta echipa să înțeleagă și să se conecteze mai ușor la obiectivele de business?”

Q: Care este soluția pentru a răspunde acestor provocări?

A: Managerii trebuie să treacă de la rolul tradițional de management la cel de manager-coach. Acest rol le permite să influențeze pozitiv performanța angajaților. Coaching-ul promovează o abordare colaborativă, unde managerii îi ajută pe angajați să-și dezvolte capacitățile și să-și îmbunătățească performanța.

Q: Ce beneficii aduce adoptarea abilităților de coaching pentru manageri și echipele lor?

A: Abilitățile și competențele de coaching transformă managerii în lideri eficienți, capabili să inspire și să motiveze echipele lor. Aceste competențe contribuie la creșterea performanței, îmbunătățirea relațiilor de lucru, dezvoltarea profesională continuă și crearea unui mediu de lucru pozitiv și productiv. Deprinderea acestor abilități este esențială pentru succesul pe termen lung al managerilor și organizațiilor lor.

Q: Ce vor învăța participanții în cadrul programului „Coach Manager”?

A: În cadrul programului Manager Coach, participanții vor învăța și practica abilități esențiale de coaching, cum ar fi:

  • Tehnici de ascultare activă, pentru a înțelege cu adevărat nevoile și preocupările angajaților.
  • Arta de a pune întrebări puternice, care stimulează gândirea critică și auto-descoperirea.
  • Metode de feedback care să încurajeze îmbunătățirea continuă și dezvoltarea personală.
  • Tehnici de dezvoltare a încrederii și construirea de relații solide și autentice.

Q: Cum pot managerii și echipele lor să beneficieze de acest program?

Răspuns: Dacă și ei cred că echipa lor are nevoie de un impuls pentru a atinge potențialul maxim, se pot înscrie acum la programul Manager Coach. Așadar fă primul pas spre transformarea ta și a echipei tale! Contactează-ne pentru a afla mai multe despre Programul Manager Coach.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top