rezilienta-leadership

Rezilienta in leadership

Intai, povestea:

Nastratin Hogea, incalecat pe o camila, se intorcea prin desert in oras, conducand o intreaga caravana. Deodata el vazu la marginea drumului o tufa cu fructe mici si dulci, rosii si coapte, numai bune de mancat in arsita desertului.

Cum ii era foame, Hogea a descalecat sa manance fructele salbatice, dar chiar in acel moment o suflare puternica de vant a spulberat tufa, ducand mai toate fructele departe.

Oamenii care veneau din spatele lui l-au vazut si l-au intrebat, mirati:

      Ce manaci singur acolo, Hogea?

Nastratin a raspuns:

      Daca va bate vantul pana la sfarsitul calatoriei noastre, se pare ca …nimic.

Apoi, ideea:

Psihologia defineste rezilienta drept procesul de a ne adapta cu bine la adversitate, traume, tragedii, pericole sau, mai generic, la surse puternice de stres (probleme in familie, probleme de sanatate, financiare sau de munca).

Suntem intr-o perioada in care acest proces a devenit, fara doar si poate, central in viata noastra, a tuturor. Mai ales ca rezilienta poate avea – pe langa evidenta caracteristica reactiva, de revenire – o valenta profunda de crestere personala. Sufleteasca. Cu vointa si curaj. Impreuna.

In fapt, propunerea mea de astazi este: vreti sa devenim ”mai” rezilienti, cu totii? In sensul iesirii din ”a indura/a suporta” si a incepe sa ne clarificam cum am crescut si cum putem creste in continuare in perioada aceasta.

Daca vreti, va lansez o invitatie de a participa la workshop-ul pe care il voi sustine alaturi de George Bragadireanu, avand ca tema rezilienta, la care te poti inscrie aici: https://coaching.ro/rezilienta-in-leadership/

Iar pentru cei care sunt responsabili de departamente, divizii, organziatii intregi: vreti sa conduceti echipe si organizatii cu un grad ridicat de rezilienta?

Iar daca nu va e clar de ce sa vreti asta, iata cateva motive:

·      Daca aveti nevoie de solidificarea performanței (financiare) in mod sustenabil.

·      In conditii economice adverse, in care este nevoie de adaptarea raspunsului companiei la piata.

·      Ca sa accelerati integrarea managerilor intr-o echipa (de board, de exemplu).

·      Ca sa transformati o organizatie slab performanta intr-una performanta.

·      Ca sa construiti un leadership foarte capabil de a functiona in conditiile lumii actuale (VUCA).

Participa si tu la workshop-ul pe care il voi sustine cu George Bragadireanu, maine, de la ora 15:00. Inscrie-te aici: https://coaching.ro/rezilienta-in-leadership/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top