Abilitatea de a controla o cameră

Acum 10 ani am fost căutat de o directoare de HR cu scopul de a lucra cu echipa din care ea făcea parte. Contractul era simplu: să acompaniez echipa de management în ședințele lor săptămânale, pentru a le da sugestii cu privire la dezvoltarea lor ca echipa.

Ei se întâlneau de fiecare dată în alta locație (o mare parte a businessului era centrat pe producție și aveau mai multe fabrici prin țara). În fiecare dintre locații, CEO-ul conducea ședința. O făcea perfect.

După câteva întâlniri, l-am abordat pe CEO și l-am întrebat dacă își dorește sa ii învețe și pe colegii lui aceasta arta dirijării unei ședințe. A fost foarte încântat de idee, dar foarte critic asupra abilitații lui de a face asta.

Primul pas a venit chiar de la el: a decis ca șeful din fiecare fabrica sa înceapă sa conducă ședințele, când ele se țineau la el/ea in locație. Iar pentru locațiile care erau NON-producție, sa le conducă directorii diviziilor de support.

Al doilea pas a fost sa le dea feedback personalizat, dar nu imediat după ședința, ci înaintea următoarei ședințe.

Acesta este doar unul din cazurile în care m-am implicat în situații de ghidare a clienților mei către desăvârșirea abilității de a controla o camera – abilitate esențială în mediul de business.

Dintre tacticile de a-ți îmbunătăți abilitatea de a controla o camera, vă sfătuiesc să vă concentrați pe următoarele:

  1. Ajungi mai devreme sau la timp – niciodată mai târziu. Este important ca primul lucru pe care îl spui atunci când intrii în cameră să nu fie o scuză sau o motivare a întârzierii.
  2. Arată-ți intențiile atunci când intrii în cameră. Când ajungi la ușă, oprește-te pentru o clipă și privește încăperea în care vei intra. Mergi direct către locul pe care vrei să îl ocupi și alege-l în funcție de scopul întâlnirii și aranjarea camerei.
  3. Adoptă o poziție dreaptă în scaun, cu ambele picioare pe pământ și spatele drept. Acest lucru semnifică stabilitate.
  4. Expune-ți opinia cu privire la discuțiile dintre colegi. În acest fel vei demonstra că ai fost atent la conversație și că aceasta este importantă pentru tine.
  5. Pregătește-te din timp pentru ședintă – Strânge materialele necesare, citește-le și ia notițe pentru a avea totul sub control în timpul discuți.

De aceea am realizat Workshop Prezenta Executivă. Vreau să văd cât mai multi lider de organizații pregătiți pentru dificultățile acestei poziții.

Scroll to Top