Introvertit featuring Extrovertit

Extraordinary means finding the balance between your team’s  personalities.

Ai ajuns într-o poziție de leadership pentru care ai muncit mult. Cu toate că profesionalismul tău te-a adus unde trebuie, sunt anumite persoane în echipa ta cu care nu reușești să rezonezi.

Motivul poate depinde de tipul lor și al tău de personalitate: fie introvertit, fie extrovertit. Cum gestionezi minusurile din relația voastră profesională?

Să identificăm prima dată tipul de personalitate a membrilor echipei tale și după ce trăsături i-ai putea identifica:

Să îi luăm pe Andrei și pe Ioana. Amândoi lucrează în același departament, dar stilurile lor de muncă diferă. Și asta se vede chiar și la ședințele săptămânale.

Andrei este introvertit.  Adesea stă în colțul mesei la ședințe, nu își găsește spontan ideile și preferă să le exprime după ce a reușit să se gândească puțin la ele, în afara ședinței sau după ce citește agenda întâlnirii. Are de cele mai multe ori nevoie de liniște pentru a se concentra, este organizat și preferă ca înainte de ședințe să „își facă temele”.

Ioana este extrovertită. Este o persoană agitată, care gândește cu voce tare, are dificultăți în ai asculta pe ceilalți și intervine mereu în timpul ședințelor. Nu este organizată și preferă activitățile care o stimulează fizic și psihic, alegând să neglijeze de cele mai multe ori munca de birou.

În tabăra cui te afli? Ești liderul care îl înțelege pe Andrei sau cel care poate rezona cu Ioana?

Îți voi da mai departe câteva tips & tricks despre cum ai putea interacționa cu ei, în funcție de personalitatea ta.

Dacă ești un lider introvertit, ți-e poate dificil să comunici cu Ioana, care este o tipă expansivă, ce nu are răbdare să te asculte și vine cu multe idei pe care ție, ca introvertit, îți este greu să le procesezi dacă nu le iei pe fiecare pe rând și nu le organizezi.

Însă, poți fi tu cel care îl organizează:

  1. Ai răbdare. Până la urmă, calmul te caracterizează.
  2. Încearcă să alegi taskurile care o stimulează cel mai tare.
  3. Interacționează cu ea în discuții în care sunteți doar voi doi, pentru ca ea să te poată urmări mai ușor.

Într-un studiu legat de vânzările unor magazine, s-a dovedit că veniturile au crescut cu 14% în magazinele cu lideri introvertiți care conduc un grup de oameni activi, decât în cazul celor în care liderii activi conduc grupuri active.

De asemenea, în același grup, liderii activi care au condus grupuri pasive au avut creșteri de 16% față de cei pasivi care au condus grupuri de oameni pasivi.

Deci, poți găsi echilibrul perfect și în relațiile profesionale.  Trebuie doar să identifici tipul de personalitate a angajaților tăi și apoi să acționezi în funcție de ce i se potrivește fiecăruia.

Să aflăm cum putem colabora cu Andrei.

În cazul în care ești un lider extrovertit și angajații tăi se identifică mai mult cu introvertitul nostru, care este un om calculat și organizat, poți garanta succesul proiectelor tale prin:

  1. Încurajare .
  2. Organizarea unor agende pentru întâlniri pentru ca aceștia să se poată pregăti înaintea ședințelor.
  3. Dezvoltarea abilității de ascultare a ideilor acestora, fără ai întrerupe.

Concluzia? Poți fi un lider excelent, indiferent de tipul de personalitate. Învață să observi și dă-le lui Andrei și Ioanei ocazia de a se manifesta în funcție de modul în care sunt construiți natural. Alege tu să faci jocul și să gestionezi relația și binele companiei.

Succes!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top