Days
Hours
Minutes
Seconds

Te invităm la workshop-ul nostru gratuit din 27 Octombrie, la ora 10:00, despre Constelațiile culturii organizaționale, susținut de Oana Tănase și Daniela Croitoru.

Constelațiile culturii organizaționale

Unul dintre cei mai faimoși consultanți în management Peter Drucker afirmă că în realitatea întâlnită de el în organizațiile pe care le consilia “cultura mănâncă strategia la micul dejun”.

Această frază numește un adevăr pe care îl întâlnim în spațiul organizațional.

Mulți din noi au făcut parte din echipe în care lucrurile se mișcau greu, în care exista o reală dificultate de a urma liderul, o provocare în comunicare eficientă cu colegii sau alte departamente – în care climatul era demotivant; în care deși poate că eram competenți și cu experiență potrivită pentru acel rol, ne-a fost greu să ne găsim locul.

Din perspectiva HR, poate că mulți dintre specialiști au observat anumite tipare în timp – cum anumite echipe, departamente sau întregi organizații au dificultăți în a-și alinia energia, talentul, resursele pentru a performa. Semnele care se văd din acest loc sunt adesea burn out, rotație mare de personal – roluri pentru care nici cel mai bun proces de recrutare nu pare să aducă “persoana potrivită”, zile de concediu medical – adesea legate de dificultăți emoționale.

Dacă pana aici ați recunoscut niște tipare, e util să aflați că adesea aceste semne sunt consecințe ale unor realități sistemice care au avut un impact semnificativ asupra climatului, siguranței psihologice, a sentimentului de apartenență. Uitându-ne conștient la cum se formează cultura unei echipe și a unei organizații, putem începe să avem pe lângă o abordare manageriala orientata către proces și o abordare ecologică orientată către sistem în care rolul nostru ca lideri și membri ai acestor sisteme, putem să ne întrebăm cum creăm conștient condițiile pentru motivatie și pentru încredere.

Un alt binecunoscut guru în business, Steven Covey, afirmă că schimbarea se întâmplă la viteza încrederii. Dat fiind că realitatea organizațională presupune din ce în ce mai multă adaptare și flexibilitate la schimbare, acest subiect al culturii organizaționale devine cheie în a descătușa noi resurse și noi perspective care să susțină alinierea oamenilor, echipelor la scopul comun.

Metoda constelațiilor organizaționale oferă un mod elegant de a începe să exploram climatul și cultura organizațională. Este o abordare sistemică care este menită sa facă ce este invizibil să devină vizibil – căci atunci putem sa începem să adresăm într-un mod eficace tiparele care pot interfera cu performanța în echipele și organizațiile din care facem parte.

Beneficii

  • Vei avea o perspectivă complet diferită asupra organizației
  • Vei avea claritate mai buna asupra nevoilor organizaționale
  • Vei fi mult mai pregătit să începi procesul de dezvoltare organizațională.
  • Vei reuși să identifici mult mai ușor blocajele și să găsești soluții pentru ele

De ce să participați?

Vei primi informații relevante și utile

Vei face parte dintr-o comunitate de lideri care reînvață continuu

Exemple din viața reală

Veți putea adresa LIVE cele mai presante întrebări

Dintre partenerii noștri

Ce spun dintre cei care au participat la workshop-urile RoCoach:

Înscrie-te la workshop

Scroll to Top